середа, 13 липня 2016 р.

Путівник по галактиці для космотуристів.

Серед списку книжок, які рекомендує прочитати Ілон Маск,  є й "Путівник по Галактиці для космотуристів". Колись я намагався подивитись фільм за мотивами цього роману Адама Дугласа,  але зупинив відеопрогравач після кількох хвилин.  Не сподобалось.  Побачивши книгу в Масковому списку,  вирішив спробувати ще раз і навіть задумувався над придбанням оригіналу.  Але видавництво "Богдан" приготувало сюрприз - український переклад книги. 
Почав читати - політ фантазії шалений,  на межі "брєду сивої кобили". Але такий чудовий опис бюрократичної машини я зустрічав лише в Оруела та Войніча.  Хоча вони до галактичного масштабу явно не дотягують :).
Інша цікава особливість книги - заставила задуматись над призначенням нашої планети та майбутнім комп'ютерів. А чи не виглядатимуть вони, як обчислювач із книги?  :) Цілком можливо. 
Нижче наведено цитати,  які проливають світло на функціонування бюрократів у нашій галактиці та описують суть життя...

вівторок, 12 липня 2016 р.

Джонатан Лівінгстон, мартин.

Про цю мотивуючу книгу я чув давненько. Потрапив на очі український переклад. Прочитав за дві ночі. Птаха (мартин), яку звати Джонатан Лівінгстон, розповідає про те, як він удосконалював своє вміння літати, як це сприйняла його зграя і що із цього вийшло. Під катом ховається ціла низка прекрасних мотивуючих цитат. Я навіть не писав своє розуміння прочитаного - цитати розповідають про все краще за мене. Тож клацаємо мишкою, переходимо під кат, щоб отримати порцію мотивації та насолоди...